Gevoel van zwaarte, spanning of stuwing?

Oedeemtherapie helpt

Oedeem is een vochtopeenhoping in een deel van het lichaam. Dit uit zich in een gevoel van zwaarte, spanning of stuwing van de huid, een pijnlijk of tintelend gevoel en toename van de omvang van het lichaamsdeel. In dat geval kan oedeemtherapie je wellicht helpen. Bij Fysiotherapie Couperus kun je terecht wanneer je een behandeling nodig hebt tegen lymfoedeem, lipoedeem en veneus oedeem. Onze professionele oedeemtherapeut zorgt ervoor dat de pijn of klachten behandeld worden, zodat je minder last van klachten hebt. Naast oedeemtherapie helpen wij met speciale oefeningen en leefstijladviezen. Voor oedeemtherapie hebben wij een verwijzing van de huisarts of specialist nodig.

  • Onze oedeemtherapeut luistert goed naar je lichaam en klachten
  • Wij helpen je bij het verminderen van de zwelling en stuwing van de huid
  • Samen gaan we op weg naar klachtenvrij bewegen en sporten

Last van oedeemklachten?

Oedeemtherapie laat je weer vrij bewegen

Oedeemtherapie is erop gericht lymf en veneus oedeem te verminderen of te stabiliseren. Oedeem is een abnormale ophoping van eiwitten en vocht in het lichaamsweefsel. Oedeemtherapie maakt gebruik van verschillende behandelvormen. Onze oedeemfysiotherapeut zal gebruikmaken van manuele lymfdrainage, oefentherapie, ademhalingsoefeningen, zwachtelen en adviezen en leefregels.

Wanneer je oedeemklachten hebt dan staat Fysiotherapie Couperus in Slotermeer graag aan je zij. Je komt bij ons binnen met een verwijzing van de huisarts. Vervolgens gaan wij aan de slag om te achterhalen welk type oedeem je hebt. Is het lymfoedeem, veneus oedeem, een traumatisch oedeem, lipoedeem of is het ander type? Wanneer we dit achterhaald hebben, dan zullen wij een passend behandelplan samenstellen. Onze oedeemfysiotherapeut helpt de klachten verminderen, zodat je zo vrij mogelijk kunt bewegen.

Oedeemklachten?

Maak gerust een afspraak

Bij Fysiotherapie Couperus doen we er alles aan om jouw lichamelijke klachten door oedeem te verminderen. Wij doen er alles aan om de ophoping van vocht en de daarbij horende vervelende klachten zoveel mogelijk te verminderen. Voor oedeemtherapie is een altijd een schriftelijke verwijzing nodig van een arts. Dit kan van je huisarts of een medisch specialist zijn. Kom gerust langs in onze praktijk of neem contact met ons op via de onderstaande button zodat wij je klachten kunnen beoordelen.