beter bewegen = beter golfen

Golf fysiotherapie

De Golf Physiotherapy Association is de vereniging van gespecialiseerde golf-fysiotherapeuten, met als doelstelling de professionalisering van de fysieke begeleiding van golfers van elk niveau.

Beter bewegen houdt in dat u makkelijk kunt bewegen, dat u de bewegingen kunt maken die uw wilt maken, pijnvrij en zonder na te denken over blessures. Lekker in uw vel zitten is belangrijk!

De golfswing is een zeer explosieve beweging: in een hele korte tijd worden er vele gewrichten en spieren gevraagd om mee te werken zodat u genoeg mobiliteit en stabiliteit heeft om de golfswing te maken.
Als er in deze keten één onderdeel niet goed meewerkt of beperkt is in zijn beweging dan moet er op gereageerd worden door een ander onderdeel van de keten. Hierdoor zal de swing minder efficiënt zijn en minder krachtig. Door het lichaam in kaart te brengen aan de hand van een serie tests

(4-segmenten tests) krijgt u meer inzicht waar eventuele beperkingen zitten waardoor het ook duidelijk wordt waarom u de swing maakt die u maakt, we kunnen een swing op maat voor u maken zodat u pijnvrij en blessurevrij kunt golfen.

Het lichaam heeft een goed aanpassing vermogen maar als een ‘verkeerde’ beweging langdurig plaats vindt (of heel plotseling) kan dit klachten geven die niet altijd duidelijk aanwijsbaar zijn. De meeste klachten komen bij golf door een verkeerde balans tussen inspanning en rust of door een plotselinge ‘verkeerde’ beweging. We kunnen u helpen met het behandelen of voorkomen van blessures.

Door te werken aan uw minder sterke punten en uw lichaam in goede staat te brengen (fysieke trainingen) kunt u een swing maken die constanter is en minder blessure gevoelig is. Elk lichaam is uniek en beweegt anders, daarom is het belangrijk om uw golfswing aan te passen aan de mogelijkheden van uw lichaam.

  • Onze collega Christian van Leeuwen is aangesloten bij de GPA

Afspraak inplannen

Plan geheel vrijblijvend een afspraak in

Wij streven ernaar om uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op te nemen omtrent de gewenste afspraak.