Fit en actief je hele leven lang

Beweegprogramma voor ouderen

Als we ouder worden gaat ons lichaam langzaam achteruit. Niet alleen onze spierkracht, spiermassa, conditie, maar ook ons geheugen wordt steeds minder. Terwijl de kans op chronische aandoeningen, zoals  hart- en vaatziekten, diabetes, botbreuken en depressieve klachten toeneemt.
Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat mensen die regelmatig bewegen langer fit, gezond en gelukkig blijven.

Volgens de Nederlandse Norm voor Gezond Bewegen moeten we 150 minuten per week matig intensief bewegen, waarvan 2x per week gericht op spier en botversterkende activiteiten. Dat komt neer op dagelijks een klein half uurtje beweging (wandelen, fietsen) en 2x per week (Zwemmen, Yoga, Fitness of andere sportactiviteiten). Helaas voldoet maar 37% van de 65-plussers  aan deze norm.

Bij Fysio Couperus hebben we bieden een beweegprogramma voor ouderen. Dit is ontwikkeld om ouderen te helpen meer in beweging te komen of te blijven.  Door middel van oefeningen gericht op de coördinatie en spierkracht, gaan we aan de slag om de conditie en spierkracht te vergroten. Tijdens deze training doen we ook veel dubbeltaken en spelvormen, hierdoor trainen we ook het geheugen.

Tot nu toe ervaren alle ouderen die hieraan mee hebben gewerkt een positief effect. Veel van onze patienten oefenen hier 1x per week en daarnaast lopen ze nog mee met de wandelgroep of doen ze mee met Inbalans (een valpreventie programma in samenwerking met de GGD).

Wilt u meer informatie of lijkt het u leuk om hieraan mee te doen?
Stap gerust op een van onze collega’s af of bel 020-6118027

Afspraak inplannen

Plan geheel vrijblijvend een afspraak in

Wij streven ernaar om uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op te nemen omtrent de gewenste afspraak.