Manuele technieken als onderdeel van een totaal aanpak

Manuele Therapie volgens 4xT (DAMT)

Wat is Manuele therapie ?

Manuele therapie is het beïnvloeden van de functie van gewrichten en wervels, door middel van manuele (met de hand) technieken. Gewrichten die te stijf zijn (te weinig mobiliteit), kunnen worden gemobiliseerd en gemanipuleerd door het gewrichtskapsel soepeler te maken. Dit gebeurt door de botstukken of wervels in een bepaalde richting te drukken. Soms is hierbij een krakend geluid hoorbaar, vandaar dat het in de volksmond ‘ kraken’ genoemd wordt.

Is manuele therapie beter dan ‘gewone’ fysiotherapie?

Ten onrechte wordt vaak gedacht dat het een soort ‘super therapie’ is. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat manuele therapie als zelfstandige therapie niet effectief is. Ook de richtlijnen van het KNGF geven aan dat manuele therapie alleen niet effectief en niet zinvol is. Manuele technieken zijn alleen zinvol als onderdeel van een totale aanpak.

Manuele therapie bij Fysiocouperus

Bij Fysiocouperus is manuele therapie altijd een onderdeel van een totaal aanpak. Manuele technieken zijn een vast onderdeel van de DAMT- Methode (4xT methode). Manuele technieken gecombineerd met ‘myofasciale technieken’, speciale tape technieken en gerichte training geven het beste resultaat bij gewrichtsklachten.

  • Onze collega Christian van Leeuwen is gespecialiseerd in het toepassen van 4xT

Afspraak inplannen

Plan geheel vrijblijvend een afspraak in

Wij streven ernaar om uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op te nemen omtrent de gewenste afspraak.